0

وبلاگ

فرصت‌ های مغتنم طبیعت گردی (ژئوتوریسم ایران) را در یک نگاه

فرصت‌های مغتنم ژئوتوریسم ایران را در یک نگاه
مریم قیامی اولین برگزار کننده ژئوتور های معدنی کشور در نشست تخصصی اتاق بازرگانی اصفهان:

گردشگرانی که به دیدن پدیده‌های زمین‌شناسی ویژه علاقه مندند این روزها بیشتر راهی چین می‌شوند؛ کشوری که ۳۵ مورد از داشته‌هایش را در فهرست جهانی ژئوپارک‌های یونسکو به ثبت رسانده است. ایران هم با «ژئوپارک قشم» در این شبکه حضور دارد و این در حالی است که پتانسیل ایران بسیار بیشتر از این حرف‌هاست؛ نشست تخصصی توانمندسازی ژئوتوریسم در محل اتاق بازرگانی اصفهان سعی داشت به موضوع پتانسیل‌های ایران در زمینه ژئوتوریسم بپردازد.

گردشگران علاقه مند به پدیده‌های زمین‌‌شناسی مقاصد جذاب زیادی از غارهای نمکی جنوب تا آب‌گرم مرکز و شمال ایران و جنگل‌ها و گل‌افشان‌ها و … را پیش رو دارند؛ اما خیلی از این داشته‌ها هنوز برای ژئوتوریست‌ها ناشناخته‌اند. میراث معدن‌کاری و زمین باستان‌شناسی، تحلیل ویژگی‌های زیست‌محیطی، زمین‌شناسی ایران و جهان، آشنایی با دوره‌های باستان‌شناسی و تاریخی در ایران و جغرافیای اکوتوریسم میراث طبیعی و تنوع اقلیمی در کنار آشنایی با مقاصد گردشگری و تاکید بر جاذبه های ژئوتوریسمی و طبیعی از جمله موضوعات نشستی بود که اخیرا به همت کمیسیون معادن و صنایع معدنی و کمیسیون گردشگری و برند شهری برگزار شد.

به گزارش سرویس گردشگری و میراث اصفهان زیبا، مدیر موسسه تحقیقاتی ژئوتوریسم در این نشست صحبت‌هایش را با تعریف عبارت ژئوتوریسم (Geotourism) این گونه آغاز کرد:

شاخه‌ای از گردشگری که ویژگی‌های جغرافیایی یک منطقه را حفظ و زمینه جذب گردشگران داخلی و خارجی را برای آن مقصد گردشگری فراهم می کند، به ژئوتوریسم معروف است.

مریم قیامی هدف ژئوتوریسم را افزایش رفاه مردم محلی دانست و اضافه کرد: «ژئوتوریسم بخشی از اکوتوریسم پایدار شناخته می شود. ژئودایورسیتی به معنای میزان فراوانی و گوناگونی پدیده‌ها و عوارض زمین شناختی است و کشور ایران هم گوناگونی زمین‌شناختی کم‌نظیری در جهان دارد چرا که تقریبا از هر گونه پدیده زمین شناسی جهان، نمونه ای در ایران وجود دارد.»به گفته او، یکی از گرمترین نقاط جهان در بیابان لوت، گسترده‌ترین پهنه کلوت یا یاردانگ در جهان، طولانی ترین غار نمکی جهان (غار نمکدان قشم به طول ۶ کیلومتر)، گسترده‌ترین لنداسلاید (زمین لغز) جهان در مرز استان‌های ایلام، لرستان و خوزستان و طولانی‌ترین مسیر قایقرانی درون غاری (غار علیصدر) متعلق به ایران هستند و این یعنی ایران می‌تواند گردشگران علاقه مند به مزیت‌های ژئوتوریسمی را از سراسر جهان جذب کند و جایگاه ویژه‌ای را در صنعت گردشگری دنیا به دست بیاورد.  او در توضیح مفهوم «ژئوسایت» نیز گفت: «مکانی را که دارای یک پدیده کمیاب و ارزشمند زمین‌شناختی و ارزش برجسته علمی یا زیبایی‌شناختی است، ژئوسایت می‌نامند. ابزار تفسیری مناسب بازدید کنندگان و شرایط بازدید همگانی نیز از جمله ملزومات این مکان‌هاست.»به گفته او همچنین جلب مشارکت همگانی در حفظ و نگهداری میراث زمین، افزایش اشتغال و جلوگیری از مهاجرت ساکنان محدوده ژئوسایت‌ها از جمله اهداف شکل‌گیری مفهوم ژئوتوریسم هستند.

اشتراک گذاری:

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

درخواست مشاوره رایگان

مشاوره

در صورت نیاز به مشاوره می توانید فرم را تکمیل نمایید و یا با ما در ارتباط باشید.